История на 175 години

История на 175 години

През 2020 г. компанията ни отбелязва 175 години от своето основаване.

Историята ни е богатство. Тя е съвкупност от знания, ценности и опит, а в основата е желанието ни да помагаме на хората да се погрижат за важните неща в живота.

Така вървим напред въпреки предизвикателствата на времето. Нашата история изгражда съвременния облик на NN.

История с лице към бъдещето 

Днес NN оперира в 18 държави и има силно присъствие в редица европейски страни и Япония. Тя е регистрирана на фондовата борса Euronext в Амстердам, а акциите й са част от основния борсов индекс.

Чрез животозастрахователната ни компания предоставяме разнообразни решения за спестяване, покриване на рискове и инвестиции, както и множество допълнителни възможности за защита.

Чрез пенсионно осигурителните продукти и услуги даваме възможност на клиентите ни да постигнат финансова независимост и да запазят стандарта си на живот в годините след пенсиониране, като се осигуряват в пенсионноосигурителните ни фондове: универсален, професионален и доброволен.
Искаме да споделим с вас подробности от миналото, с което се гордеем.

Пътуване във времето

175-ти юбилей

Важни моменти

  • Историята ни започва през 1845 г. със създаването на  De Nederlanden - дружество за застраховки срещу пожар. По същото време е основана и друга компания - De Nationale, която бързо набира популярност със своята ангажираност към клиенти и служители.
  • През 1963 г. двете застрахователни компании се обединяват в Nationale-Nederlanden.
  • През 1991 г. застрахователната компания се слива с банка - NMB Postbank, и така се ражда ING Group.
  • През 2014 г. животозастраховането, пенсионното осигуряване и управлението на инвестиции на ING Group се обособяват в самостоятелна компания - NN Group.

Открий нашата история

Последна промяна на: 16.04.2020 г.