Новини

Новини

16.10.2017 г.

Атлети от NN Running Team печелят Софийския маратон

Софийският маратон е в програмата на NN Running Team и през 2018 г.

Самсон Барнао (Кения), който е част от първия професионален отбор по бягане в света – NN Running Team, е златният медалист в 34-то издание на Софийски маратон, който се проведе в неделя (15.10.2017 г.). Кениецът се оказа най-бързият участник в класическата дистанция на 42 км и заслужено грабна златното отличие. Освен, че претърпя лек инцидент по трасето, но независимо от това финишира първи, шампионът подобри и рекорда на трасето с близо една минута и завоюва допълнителен награден бонус. Специално за NN  победителят сподели: „Чувствам се много щастлив,  участието в маратона на София ме затрудни повече от обичайното, но пък наистина се забавлявах.“

С медал от Софийския маратон си тръгна и друг представител на NN Running TeamВиталис Квемой (Уганда), който грабна бронзовият медал и почетното трето място в 42-километровата надпревара.
За NN Running Team:

NN Running Team събира на едно място най-добрите бегачи на дълги разстояния в света. Елиуд Кипчоге - световен рекордьор и олимпийски шампион, Кенениса Бекеле – победител в чикагския маратон от 2016 г., Флорънс Киплагат и холандската спортистка Абди Нагай са само някои от имената на шейсетте атлета, които участват в отбора.

NN Running Team дебютира за първи път като отбор на маратона в Ротердам на 9 април 2017 г. Подкрепяният от NN и Nike отбор по бягане ще вземе участие в 150 състезания по целия свят с цел да популяризира бягането като спорт и да наложи по-професионален и иновативен поглед върху тази дисциплина.
Последна промяна на: 17.10.2017 г.