Новини

Новини

05.11.2018 г.

Веселка Иванова: „Знанието е крилото, на което мечтите на нашите деца могат да полетят"


Най-голямото безплатно събитие за настоящи и бъдещи родители се проведе на 10 ноември в Плевен.

Веселка Иванова от NN България, в рамките на „Академия за родители“ в Плевен, предостави информация как през призмата на семейните финанси, всяко семейство може да подпомогне реализирането на детските мечти. С подходящ финансов план, с малки месечни вноски, всяко семейство може да натрупа необходимата за образование или за друго сума, като вложените средства се инвестират на международните финансови пазари, носейки ни определена доходност.  По време на събитието всички гости имаха възможност да се консултират безплатно за управлението на личните си финанси с професионалист на NN.

Лекторите на NN България - финансови специалисти и родители

Веселка Иванова, лектор на събитието в Плевен

Веселка Иванова е финансов консултант и мениджър с дългогодишен опит в сферата на финансовото планиране. Има син на 9 г. и дъщеря на 6 г. В свободното си време обича да гледа кино, да чете книги, и да приключенства с децата си.

1. Довършете фразата „Да си родител е…”

В.И.: Да си родител е най-голямото предизвикателство за мен. Това е така, защото се стремя да създам подходяща среда, в която децата ми да могат да открият своя потенциал и да надникнат в полето на безграничните си възможности.

2. Освен емоционално, как можем да подкрепяме децата си?

В.И.:  С перспективите, които откриваме пред тях, и с възможностите, дори финансови, които им даваме, за да достигат до по-широки хоризонти. Всеки избор в миналото определя нашия избор сега. Аз се опитвам финансово да обезпеча тези избори и да бъда пример за родител, който се грижи за нуждите на своите деца.

3. Какъв съвет най-често давате на своите деца във връзка с управлението на личните финанси?

В.И.: Държа децата ми да възприемат парите като помощник, а не като враг и страшилище. Да ги ценят и да не позволяват парите да ги владеят. Парите са само инструмент за реализиране на нашите желания. Искам да изградя у тях умения как да управляват своите лични средства, защото до голяма степен това ще определи и начина, по който ще живеят утре.

4. Кои са най-често допусканите родителски грешки?

В.И.: Това, че пропускаме да обясним на децата си какво са парите и как те могат да работят за нас по правилен начин. Надявам се някой ден в учебните програми на децата ни да залегнат и уроците по финансова грамотност, защото те са в основата на осигуреното и развито общество.

Синът ми е на 9 и вече е прочел книгата „Къде растат парите?“, така че се надявам да сме избегнали тази грешка.

5. Какво ще научат от вашата презентация посетителите на „Академия за родители” в Плевен?

В.И.: Ще научат по какъв точно начин могат да се справят по-лесно с една от важните цели, които си поставяме като родители - събирането на средства за образование, защото знанието и образованието са крилата, на които летят мечтите!!  А всички ние желаем нашите деца да сбъднат своите мечти. Като родители, ние можем да се погрижим за това отрано.

Запознайте се и с Моника Каракочева, лектор на NN на „Академия за родители” във Варна

Ако сте прочели дотук, очакваме ви на 10 ноември в Плевен

Програмата на предстоящото събитие в Плевен може да намерите на http://mini.parentacademy.bg/pleven2018/

На щанда на NN

Чакат ви изненади и чудесен детски кът!

Какво предстои?

Следващите спирки на Мини академията на колела са в Благоевград на 17 ноември и в Пловдив на 24 ноемвриПоследна промяна на: 18.12.2018 г.