Корпоративна социална отговорност: Околна среда

Корпоративна социална отговорност: Околна среда

NN Group е част от европейския и от световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones Sustainability Index, DJSI). Това означава, че Групата е сред водещите 10% от компаниите в застраховането и пенсионното осигуряване на база резултати в сферата на устойчивото развитие.

Групата компенсира остатъка от своите CO2 емисии чрез закупуване на Доброволни въглеродни единици (Voluntary Carbon Units, VCU), Златен стандарт. В резултат на това  постига 100% въглеродна неутралност.

Инициативи за опазване на околната среда на NN България

  • През месец април 2019 г. агенция „Сердика” на NN се включи в събирането на пластмасови капачки за благотворителното събитие „Капачки за бъдеще”. Събитието в София събра невероятното количество от 52 000 кг. пластмаса. Набраните средства отиват за закупуването на  кувьози за малките общински болници в страната.
  • В края на 2017 г. служители на NN участваха в засаждането на повече от 150 дръвчета край столицата. Новозалесените площи имат за цел да подобрят качеството на въздуха и живота на столичани, както и да превърнат София в по-зелен и красив град. Създаването на бъдещата гора в кв. Суходол край София, която NN като зелена компания подкрепя, е част от инициативата „Мисли чисто“ на Столична община.
  • В началото на 2016 г. поставихме началото на поредната ни зелена инициатива – да превърнем в живи дръвчета прочетените книги, и по специално прочетените книги за деца и юноши, които събират прах по рафтовете ни вкъщи. Срещу събрани в офисите на NN заглавия за деца и юноши компанията закупи живи дръвчета, които по-късно бяха засадени. А детските книги, събрани от нас, дарихме на децата от SOS Детски селища.
  • През 2015 г. за пореден път се включихме в кампанията „Да изчистим България заедно”. Представители на NN България от всички краища на страната участваха в почистването и обединиха усилията си за една по-чиста България.
  • В края на 2014 г. реализирахме инициативата „Зелена Коледа”, по време на която украсихме офисите на компанията с живи коледни елхи, а през март 2015 г. засадихме нашите дръвчета сред природата.
  • През 2014 г. стартирахме и ициативата „КАП(ач)КА по КАП(ач)КА“, която има за цел събирането и предаването на пластмасови капачки за рециклиране. С това допринасяме за ограничаване на вредните пластмаси, изхвърлени в природата, а набраните средства използваме за благотворителност.
  • С финансовата подкрепа на ING Банк-клон София се извърши обновление и поддръжка на градинката пред църквата „Св. Седмочисленици" в София.
  • С подкрепата на ING през лятото на 2012 г. се реализира Детска работилница с холандската принцеса Лаурентин, посветена на опазването на околната среда. Освен много нови знания, децата получиха и образователваната книжка на прицеса Лаурентин ван Оранйе - „Мистър Фини и светът надолу с главата”, както и други подаръци, осигурени от ING и други спонсори.
Last update: 27.04.2021